İzmir 3 Nolu Şubenin 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
27 Nisan 2024, Cumartesi

Sağlık-Sen İzmir 3 Nolu Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda kurucu başkan Özgür Karagöz, Şube Başkanı seçildi. 

Tek listeyle gerçekleştirilen İzmir 3 Nolu Şube’nin 1. Olağan Genel Kurulu'na Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Mustafa Irgatoğlu ile birlikte İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gençer Yılmaz, İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir ve Manisa Şube Başkanı Emine Tınaz katıldı. 

Genel kurulun Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu yaptı. Irgatoğlu, genel kurulun hayırlı olmasını temenni ederek, yönetime seçilen ekibe başarı diledi. 

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Dilimizde Sadece ve Sadece Hakikat Var

Delegelere hitap eden Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, sendikaların çalışma hayatının en önemli aktörlerinden olduğunu dile getirerek, çalışanların hak, menfaat ve refah düzeylerini daha ileriye taşımak için gayret ettiklerini kaydetti. 

Sağlık-Sen’in sağlık ve sosyal hizmet alanında fedakârca hizmet veren hekim, hemşire, ebe, anestezi teknisyeninin özlük ve mali hakları için ‘amasız, fakatsız’ bir biçimde yılmadan yorulmadan mücadele ettiklerini belirten Baykan, “Sen tohum saç, bitmezse toprak utansın demiş Necip Fazıl Kısakürek. Sağlık-Sen olarak bizler yılmadan, usanmadan, yorulmadan yıllardır mücadelemizi veriyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için yüzlerce kazanım elde ettik. Bundan sonra da yeni kazanımlar için canla başla çalışacağız. Aldanmadık, aldatmadık. Dilimizde dün olduğu gibi bugün de sadece ve sadece hakikat var” diye konuştu. 

İstişareyi, Danışmayı ve Ortak Aklı Benimsiyoruz”

Baykan,  sözlerine şöyle devam etti:

“İstişareyi, danışmayı ve ortak aklı benimsiyor, bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışanların sorunlarına kalıcı ve gerçekçi çözümler getirmeyi amaçlıyoruz. Bu bağlamda gerçekleştirdiğimiz toplantı ve çalıştaylarda sorunları sahadan gelen arkadaşlarımızdan bire bir dinliyor, onlarla birlikte çözümler arıyoruz. Akademisyenlerle işbirliği yapıyor, sağlık meslek mensuplarımızın görev ve unvan tanımlarının dönemin gereklerine uygun, bilimsel çerçevede yeniden şekillendirilmesi için çaba gösteriyoruz” diye konuştu. 

Sendikacılığa yeni bir soluk getirdiklerini anlatan Baykan, sosyal sendikacılık anlayışından vazgeçmeyeceklerini ifade etti. Bu anlayış kapsamında, yenilikçi ve ihtiyaç odaklı projeler ortaya koydukları kaydeden Baykan, projelerin üyeler tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi. Baykan, yeni projeler hayata geçirerek üyelere ve çalışanlara destek olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Karagöz: Ahlaklı Sendikacılık Yapmayı Sürdüreceğiz

Sağlık-Sen’in kuruluşundan bu yana ilkeli duruşu ve eser sendikacılığı anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Özgür Karagöz, “Sağlık-Sen’in 29 yıldır verdiği mücadele ortada. Kazanımları ortada, eser sendikacılığı diyerek yaptığı faaliyetler, üyeleri için yaptığı projeler ortada. Üyelerimiz için, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için, sağlık sistemi ve ülkemiz için çalışmalarımıza inanç ve azimle devam ediyoruz. Herkese örnek olan sendikacılık anlayışıyla durmadan çalışacağız. Bizler dün olduğu gibi bugün de ahlaklı olmaya ahlaklı kalmaya ahlaklı sendikacılık yapmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. 

Sağlık-Sen İzmir 3 Nolu Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Özgür Karagöz, Şube Sekreteri Uğur Altınay, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Canan Atabay, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Dikilitaş, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Suna, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Uğurcan Üngör, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Senem Çavuş.

PAYLAŞ :