SAĞLIKTA BEDEL ÖDEYENLER FİLM GÖSTERİMİNİ KURUMLARIMIZDA GERÇEKLEŞTİRYORUZ...
19 Aralık 2013, Perşembe

"Sağlıkta Bedel Ödeyenler" filminin gösterimini 2 Nolu Şube Başkanlığı olarak kurumlarımızda gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. 

 

             "Sağlıkta Bedel Ödeyenler" filminin gösterimini şu ana kadar sorumlu olduğumuz 7 hastanede gerçekleştirdik. 9 Aralık, Pazartesi günü Meslek HAstalıkları Hastanesinde, 10 Aralık, Salı Dışkapı Yıldırım Beyazıt EAH'de, 13 Aralık, Cuma günü Keçiören EAH ve Ulus DH'de tamamladık. İkinci hafta gösterimine ise Genel Başkanımız Metin MEMİŞ ve Başkan Yardımcımız Kemal ÇIRAK'ın da katılımıyla 17 Aralık, Salı günü Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi'nde gerçekleştirdik. Metin MEMİŞ yapmış olduğu konuşmada TBMM Şiddet Araştırma Komisyonuna şiddetin önlenmesi noktasında önerilerde bulunduklarını belirtti. "Bunlardan birisi şiddet uygulayan kişinin 6 ay boyunca sağlık giderlerini sosyal güvenlikten değilde, cebinden karşılaması. Bunun yanında İngiltere Modeli olarak bilinen 6 ay süre boyunca karakolda muayene olması gerçekleştirilebilir. Biz de bu pek mümkün olmasa da şiddet uygulayan kişi kayıt altına alınmak kaydıyla sağlık kuruluşlarına gittikleri zaman, kolluk kuvvetlerinin nezaretinde muayene olmaları sağlanmalı ve kabahatler kanununa uygun olarak caydırıcı para cezalarına çarptırılmalıdırlar. Şiddet sonrası iş bırakma eylemi, basın açıklamaları yapıyor. Acil vakalar, hastaneye gelen vatandaşlar bu şiddeti hak ettiklerini düşünebiliyorlar. Biz burada bu film ile bir toplumsal farkındalık oluşturmaya çalıştık. Sağlık çalışanlarının bu hizmeti verirken nasıl bedeller ödüyorlar, ödedikleri bedellere rağmen bu mesleği nasıl seviyorlar bunu kamuoyuna gösterelim, sahip çıkmalarını öğretelim, anlatalım istedik. Şu an sağlık çalışanlarımızla izlediğimiz filmin halkımızla izlemeyi amaçlıyoruz." dedi. Ayrıca, çalışanların şiddet değil, anlayışla karşılanması gerektiğini belirtti. Şube Başkanımız Erdal BOLATÇI’ya hastanelerde filmin gösterimi noktasındaki çalışmalarından ve Yüksek İhtisas Hastanesi yönetimine de yapmış oldukları yardımlar ve misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini sundu. 

18 Aralık, Çarşamba günü ise  Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Sayın Genel Başkan Yardımcımız Kemal ÇIRAK'ın katılımıyla ikinci haftaya ait son gösterimimizi gerçekleştirdik. 

Gösterimlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm temsilcilerimize, hastane yönetimlerine ve bizleri yalnız bırakmayan Genel Başkanımız Metin MEMİŞ başta olmak üzere, tüm Genel Merkez Yönetimine teşekkürlerimizi sunuyoruz. 

 

 

Resimler İçin:

https://www.facebook.com/sagliksenankara2

 

PAYLAŞ :