SAĞLIK-SEN ANKARA 2 NOLU ŞUBE OLARAK İL DİVAN KURULU TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK....
18 Ocak 2016, Pazartesi

Sağlık-Sen Ankara 2 Nolu Şubemizin il divan kurul toplantısı geniş katılımla gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan şube başkanımız Erdal BOLATÇI konuşmalarına başlamadan önce ülkemizin birliğine, dirliğine ve beraberliğine kast eden bütün terör odaklarını lanetliyorum… Memur-Sen olarak üzerimize düşen yük bir kat daha artmıştır. Daha önce olduğu gibi, ülkemizin birliği ve beraberliği için birleştirici güç olduk. Olmaya da devam edeceğiz diyerek ülkemizde yaşanan terör sorunlarını dile getirdi. Konuşmasına devam eden şube başkanımız ; Sendikamızın kurucusu Mehmet Akif İnan abimizide ölümünün 16.yılında rahmetle minnetle anıyoruz. Onun çizgisinden gitmeye devam ediyoruz.

Yüreği bu topraklar için çarpan, gönlünde insanımızın sevdasını barındıran, ön yargılardan, ön kabullerden uzak, hoşgörüsüzlüğün, birbirine karşı tahammülsüzlüğün olmadığı bir sendikal anlayışın çatısı altında sizlere bir kez daha bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bizler fikir, gönül ve eylem birliğinde tek yumruk olmuş görkemli bir topluluğuz.

Sendikal mücadelemizde, erdemliler hareketi düsturu ile çıktığımız bu yola gönül verdik, emek verdik, gecemizi gündüzümüzü verdik ve bu gün dimdik bir şekilde bu hareketi en yukarılara çıkardık. Allah’ ın izni ile daha da yukarılara taşımaya söz verdik.

Bu güne kadar yaptığımız her iş, bundan sonraki süreçte de ne kadar önemli ve büyük işler yapacağımızın en değerli kanıtı. Kuruluşumuzdan bu yana, Türkiye’ de ilklerin şubesi olmayı her zaman başardık. Ofisini alıp borcunu bitiren, her sene sürekli en nezih yerlerde il divanları yapan, sürekli temsilcileriyle birlikte sabah kahvaltıları ve akşam yemeklerinde buluşan, eğitime, özellikle üyelerimizin eğitimine verdiğimiz değer yadsınamaz. Bu anlamda düzenlediğimiz yüksek lisans programıyla 600 üzerinde mezun verdik.. vermeye de devam ediyoruz. Yine sürekli ilk yardım eğitim programları açarak ilk yardım eğitmenleri sertifikası veriyoruz. 

Bizler şube olarak en iyisini nasıl yapabiliriz diye düşünüyoruz. Elimizden geldiğince adil olmaya çalışıyoruz.

Türkiye’de ilk kez bir şube olarak bir proje başlattık. Her Hastaneyi ufak şubeler olarak düşündük. Her hastanenin üye sayılarına göre maddi imkanlar oluşturduk. Hastanelere temsilci karar defteri teslim ettik. Temsilcilerimiz kurumlarında yaptıkları sendikal faaliyetlerini, yani sosyal faaliyet, eğitim faaliyetleri, maddi imkanlarla yapılan faaliyetlerini, kendi ortak kararlarıyla maddi imkanları ölçüsünde yapabiliyorlar. Bura da esas amacımız temsilcilerimizin kurumlarında ortak kararlar alıp çok daha fazla faaliyetlerde bulunmalarıdır.

Böylelikle çok daha güçlü bir yapı oluşturacaklarına inandık.

5 – 6 aylık uygulamamızla bunu da kurumlarımızda başardığımızı düşünüyorum.

Sağlık-Sen gücünü üyelerinden alan bir anlayışa sahiptir. Bu anlayış her gün onlarla hem hal olmayı gerektirir.  Sadece çalışanlara değil, sağlık kurumlarımızın çok değerli yöneticileri ile de diyaloglarımız devam etmekte ve üyelerimizin sorunlarını yöneticilerimizle oluşturduğumuz sinerji ile çözüme kavuşturmaktayız. Çözümsüzlüğün değil, çözümün bir parçası olarak, yapıcı bir eleştirisel anlayışa sahip olarak, çizgimizi bozmadan, üyelerimizin menfaatlerinin söz konusu olduğu her yerde mücadele ettik ve etmeye hazırız. 

Siz değerli temsilci ve misafirlerimize katıldıkları için şahsım ve yönetim kurulum adına hepinize teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

Sağlık-Sen Genel Başkanımız Metin MEMİŞ'in konuşması;

Genel Başkanımız Metin Memiş, terör diliyle vatanseverlik olmayacağını, bu ülkeyi ve vatanı sevenlerin teröre destek anlamına gelecek en küçük ifadelerden bile kaçınması gerektiğini söyledi.

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan, Himmet Bayar, Mustafa Örnek’le birlikte Ankara 2 No’lu Şubemizin İl Divan Toplantısı’na katıldı. Burada konuşan Genel Başkanımız Memiş, teröre destek bildirisine imza atan akademisyen ve edebiyatçıları eleştirdi. Terör dilini kullanarak vatanseverlik olmayacağını söyleyen Genel Başkanımız, “Taşeron terör örgütlerini ve onların eylemlerini görmezden gelip, güvenlik güçlerimizin operasyonlarına karşı çıkmak, teröre destektir. Bebek katillerini savunarak, terörle mücadeleyi terör eylemi görerek aydın olunmaz. Bunu savunanlar önce kendilerini aydınlatsın.” şeklinde konuştu.

Bölgesinde güçlü ve lider bir Türkiye’nin uluslararası güçler tarafından istenmediğine dikkat çeken Genel Başkanımız Memiş, terör eylemleriyle ülkemizin zor duruma düşürülmeye çalışıldığını ifade etti.

Geçtiğimiz hafta Cizre ve Nusaybin’de sağlık çalışanlarını ziyaret ettiğini belirten Genel Başkanımız, bu vesile ile terörle mücadeleyi yerinde gördüğünü, terörün şehirleri yaşanmaz hale getirdiğini kaydetti. Şehirlere kamp kurup asker, polis, kamu görevlisi, sivil vatandaş, bebek ayrımı yapmadan insanları katleden terör örgütü mensuplarına yönelik mücadeleye vatandaşlarımızın da büyük destek verdiğini dile getirdi. Terörün en büyük mağdurunun bölge halkı olduğunu belirten Memiş, “Cizre ve Nusaybin’de sağlık çalışanı arkadaşlarımız canları pahasına çalışmaya devam ediyorlar. Hastanelerde kalan vatandaşlarımızla, sağlık çalışanı arkadaşlarımızla, güvenlik güçlerimizle görüşmelerimiz oldu. Vatandaşlarımız, terör yüzünden yerlerinden, yurtlarından olduklarını, huzurlarının kalmadığını, terör belasının bir an önce bitmesi için dua ettiklerini söylüyor. Bugüne kadar bölge halkının arkasına saklanarak terör eylemi yapanların maskeleri düştü. Onları destekleyen bir halk yok. Herkes terörün bitmesini, terörle mücadelenin en kısa sürede başarılı bir şekilde sonuçlanmasını bekliyor” dedi.

SENDİKAL KAZANIM ELDE EDEMEYENLER, ŞİDDETE SARILIYOR

Konuşmasında, sendikamız Kayseri Şube Başkan Yardımcısı, aynı zamanda üniversite temsilcisi olan Mustafa Çamur’un önceki gün, malum sendikanın şube başkanı tarafından darp edildiğini hatırlatan Memiş, saldırıyı söyleyecek sözü, konuşacak yüzü olmayanların ifade şekli olarak değerlendirdi.

Sağlık-Sen’in, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına yönelik sürekli kazanım elde ettiğini, sorunları çözdüğünü belirten Genel Başkanımız Memiş, “Biz çözüm odaklı, üye merkezli, akademik ve bilimsel bir zeminde sendikacılık yaparken, sendikacılığı şiddet zemininde gören ve algılayanların bizi anlamasını beklemiyoruz. Biz kazanım elde ederken, geçmişte hiçbir başarısı olmayan malum sendika ile toplu sözleşme masasına oturup kalan konfederasyonlarının çaresizliği ve üyelerine karşı mahcubiyetleri onları şiddet uygulayacak kadar etkilemiş görünmektedir” şekilde konuştu.

Sağlık-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilen il divan kurulu programımıza katılımlarından dolayı Sağlık-Sen Genel Başkanımız Metin MEMİŞ’e, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Sayın İsmail KARTAL’a , Kamu Hastaneler Kurumu Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Ercan ÖZGÜL’ e, Kamu Hastaneler Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Turhal SUHAN’a, Kamu Hastaneler Kurumu Başkan Yardımcısı Sayın Ümit Murat PARPUCU’ya , KHK Ankara 3. Bölge Genel Sekreteri Sayın Doç.Dr.Halil İbrahim YAKUT’a, KHK Ankara 2.Bölge İdari Hizmetler Başkanı Sayın Dr.Mehmet TAHİROĞLU’na, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Sayın Semih DURMUŞ’a , Sayın Mustafa ÖRNEK’e , İdris BAYKAN’a , Himmet BAYAR’a , Kamu Hastaneler Kurumu Daire Başkanı Erkan ÇAVUŞOĞLU’na, Sağlık-Sen Çankırı Şube Başkanı Tuna DİNÇ’e , Çankırı İl Sağlık Müdürü Murat YILMAZ’a , Sağlık-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Durali BAKİ’ye, Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Sayın Mehmet Ali KARA’ya, Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlhan ÖKSÜZ’e, Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Kerem ÖZGÜLER’e , Sağlık-Sen Tunceli Şube Başkanı Özgür KIRMIZITAŞ’a, Sağlık-Sen Sakarya Şube Başkanı Abdullah SÖNMEZ’e , Sağlık-Sen Bakanlık Şube Başkanı Tahir EREN’ e, Sağlık-Sen Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Abdullah ÖZCAN’a, Sağlık-Sen Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Umut GÜMÜŞAY’a, Sağlık-Sen Ankara Şube Başkan Yardımcılarına, Genç Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa DAĞAŞAN’a, temsilcilerimize, teşkilatımıza ve katılan tüm değerli misafirlerimize teşekkürlerimizi sunarız.




PAYLAŞ :