SAĞLIK-SEN’DEN GÖREVDE YÜKSELME SINAVI HAZIRLIK KİTABI
05 Şubat 2020, Çarşamba

Sağlık-Sen, üyelerine yönelik olarak hazırlamış olduğu “Görevde Yükselme Sınavı” kitabını önümüzdeki hafta içerisinde şubeleri aracılığıyla Türkiye geneline ulaştıracak. 

Binlerce sağlık çalışanını yakından ilgilendiren Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nın tarihi, Sağlık-Sen’in uzun uğraşları neticesinde geçtiğimiz hafta, 19 Nisan 2020 olarak açıklanmıştı. 

“Çalışanlarımızın Sosyal ve Akademik Hayatları İçin de Mücadele Veriyoruz”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Biz sağlık çalışanlarının sadece ekonomik hakları için değil aynı zamanda sosyal ve akademik hayatları için de mücadele veriyoruz. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nın yapılmasına yönelik hassasiyetimizi her fırsatta yetkililere paylaştık. Sınav, 2015 yılından bu yana yapılmıyordu. Binlerce sağlık çalışanı, sınavın yapılması yönünde sevindirici bir haber bekliyordu.  Çabalarımız neticesinde, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü nihayet açıkladı. Sınava girecekler inşallah başarılı olurlar. Uzman arkadaşlarımız bu konuda ciddi bir hazırlık yaptılar. Yapılan hazırlık şu an basım aşamasında, kitap basılır basılmaz dağıtılacak” diye konuştu. 

Ayrıca sınava giriş fiyatının önceki yıllarda 265 TL olduğunu hatırlatan Semih Durmuş, yeni yapılacak sınavın giriş fiyatının 140 TL’ye düştüğünü belirterek, “Çalışanlarımız için önemli bir adım da daha önce belirli illerde gerçekleşen sınav şimdi tüm illerimizde de yapılacak. Sınava girecek tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımıza, şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

PAYLAŞ :