SAĞLIK-SEN ANKARA 2 NOLU ŞUBE TEŞKİLAT TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ...
24 Eylül 2013, Salı

22 Eylül, Pazar günü gerçekleştirilen Kahvaltı Programı ve Temsilci Toplantısı,temsilcilerimizin katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Programımıza ayrıca, Sağlık-Sen Genel Başkanı Sayın Metin MEMİŞ, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinden Sayın Kemal ÇIRAK, Sayın Abdülaziz ASLAN ve Diyarbakır Sağlı-Sen Şube Başkanı Nurhak ENSARİOĞLU teşrif ettiler.

height=389

Temsilcilerle birlikte kahvaltı sonrası karşılıklı olarak sorunlar ve çözümler üzerinde konuşma gerçekleştirildi. Sağlık-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Erdal BOLATÇI temsilcilere hitaben bir konuşma yaptı. BOLATÇI konuşmasında Temsilcilerden yana olan memnuniyetinden bahsetti. Dostluk ve vefanın önemine vurgu yapan BOLATÇI, bu dostluk ve vefanın Sağlık-Sen’i başarılı kıldığını ve yetki sürecinin en başarılı şekilde geçirilerek, toplu sözleşme görüşmelerinde, masada güçlü taraf olmayı kazandırdığını belirtti. Ayrıca, Atatürk’ün “Zafer, ‘zafer benimdir’ diyebilenlerindir” sözüne atıfta bulunarak, elde edilen kazanımlar sonucunda “Zafer Bizimdir” dedi. Ancak zafer anı sarhoşluğu ile rahatlamayarak yapılması gereken işlere daha sıkı bir şekilde sarılmak gerektiğini, daha çok çalışmak gerektiğini de sözlerine ekledi. Kazanmış olunan başarıların tesadüfi değil, bir ve birlikte olmayı başarabilmiş olmanın bir eseri olduğunu da vurgulayan BOLATÇI, bu başarıları elde ederken geçilen süreçlerden, faaliyetlerden bahsetti. Ülke sınırları içinde ve dışında hiçbir şiddet olayına göz yummadıklarını ve seslerini duyurabilmek için eylemler yaptıklarını anlattı. Şubelerin bu başarıları kazanmasında onlara dik duruşuyla örnek olan Sayın Metin MEMİŞ’e de kendilerini toplantıda yalnız bırakmadığı için teşekkürlerini sundu.

 

height=259

          Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin MEMİŞ ise toplantıda temsilcilere hitaben yaptığı konuşmada Sendika olarak elde ettikleri başarılara vurgu yaptı. Bu başarılarda temsilcilerin rollerinin büyük ve önemli olduğunu kaydeden MEMİŞ, hep birlikte Millet için, Millet adına, Milletin değerleri, Sağlık çalışanlarının sorunları üzerine sendikacılık yaptıklarını belirtti. MEMİŞ, konuşmasında toplu sözleşme görüşmeleri sonrasında elde edilen kazanımlara değindi. Geçen yıl Hakem Heyetinin imzaladığı sözleşmeyi, bu yıl Memur Sen’in imzalamış olmasının büyük ve önemli bir başarı olduğunun altını çizdi. Metin MEMİŞ, konuşmasında sağlık çalışanlarından alınan fazla verginin geri verilmesini umduklarını, tam gün yasaları konusunda nöbet ücretlerinin iki katı ödenmesini talep ettikleri halde ancak %60’lık bir artış sağladıklarını, önümüzdeki torba yasada ise bu ve buna benzer konuların görüşülmesi hususunda taleplerini ilettiklerini belirtti.

Memiş konuşmasında Sağlık çalışanlarının yıpranma payının alınması konusunda çalışmalarının devam ettiğine yer verdi. Ayrıca lisans tamamlama konusunda gerekli protokollerin imzalandığını, ders programlarının hazırlandığını ancak, Erzurum Atatürk Üniversitesine YÖK’ün izin verme noktasında sıkıntı yarattığını belirten Memiş, bu konu hakkında da ilerleyen zamanlarda YÖK ile bir görüşme gerçekleştireceklerini ifade etti. Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni alımlarına da değinen Metin MEMİŞ, görevde yükselme de Devlet Planlama Teşkilatının yaptığı değişiklikle 70 barajını ve eğitimi kaldırdığını, artık alınacak kişilerin sınavdan aldıkları puana göre yerleşmelerinin sağlanacağını ve 3 yıl içinde alınması planlanan sayının tamamlanacağını belirtti. Performans sistemine de değinen MEMİŞ, yapılan düzenlemenin tüm çalışanların lehine olması gerektiğini, şu anki durumun çalışma barışını bozan bir sistem olduğunu, herkesin emeğinin karşılığını alması gereken bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Metin MEMİŞ, ilerleyen zamanlarda Uluslar arası bir Zirve planladıklarından da bahsetti. “1. Sağlık Zirvesi” adı altında düzenlenecek olan zirve ile Türkiye’deki sağlık sistemi, sağlık problemleri, personel istihdamı gibi önemli konuların tartışılacağı bir platform oluşturacaklarını belirtti. Sevk Zinciri kurularak aile hekimliğine geçilmesinin, sağlık çalışanlarının hastaları ile uzun süreli ilgilenmelerinin ve iş yoğunluğunun azalmasının sağlanacağını belirterek, bu gibi konuların da yapılacak olan zirvede yer bulacağını ifade etti.

Sağlıkta şiddete de değinen Memiş, bu konuda gerekli çalışmaların hala sürdüğünü, en kısa zamanda toplumun sağlık çalışanlarına karşı duyarlı olmasının sağlanması, sahip çıkmaları ve farkındalık uyandırmayı amaçladıklarını belirtti. Bu anlamda “Şifa veren ele vefa” adlı bir projenin hayata geçirilmesi için çalışmalar yapıldığını, projenin amacının STÖ ve vatandaşların çalışanların yanında olmasını sağlamak olduğunu ifade etti. TBMM Şiddeti Araştırma Komisyonu Raporunda 3 temel temaya yer verilmesi gerektiğini vurguladı:

-         - İngiltere Modeline göre şiddet uygulayanların polis nezaretinde muayene olması,

-          - Ciddi cezai yasal düzenlemeler yapılması,

-          - Şiddet uygulayanın en az 6 ay boyunca sağlık giderlerini cebinden ödemesi.

Memiş, 4 bine yakın çalışanın Yüksek Lisans eğitimi almış olmasının da önemine değinerek, Marmara Üniversitesi ile uzaktan eğitim şeklinde gerçekleştirilecek olan, Aile Danışmanlığı eğitimi konusunda da çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği sertifika programının da açılacağını sözlerine ekledi.

 

Karşılıklı samimiyet ve inancın Sağlık-Sen’i geleceğe taşıyacağını ve dünü unutmadan geleceğe adım atacaklarını, doğru bildikleri yolda gayret göstermeye devam edeceklerini vurgulayan Memiş, konuşmasının ardından temsilcilerin sorularını yanıtladı. 

 

height=259

 

height=259

 

height=259

 

height=259


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :