Sağlık-Sen Sinop Şubesi’nin 3. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
31 Temmuz 2021, Cumartesi

Sağlık-Sen Sinop Şubesi’nin 3. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Ramazan Açıkgöz, yeniden Şube Başkanı seçildi.

Genel Kurula; Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu’nun yanı sıra Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Umut Gümüşay, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş, Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Ordu Şube başkanı Ahmet Yılmaz, Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara ve kurum yöneticileri katıldı.

Genel Sekreter Baki: Hak Mücadelesi Veriyoruz


Sağlık-Sen olarak, her zaman sahada olduklarını ve bundan dolayı sağlık çalışanlarının sorunlarını çok iyi bildiklerini dile getiren Genel Sekreter Durali Baki, sağlık çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi için bugüne kadar taviz vermeden çalıştıklarını anlattı. Sağlık emekçilerinin sorunlarının artık görmezden gelinmesine müsaade etmeyeceklerini belirten Baki, 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerini işaret ederek, sağlık emekçilerinin hak mücadelesine masada da devam edeceklerini dile getirdi.

Baki, “Amacımız sağlık emekçilerinin alın terinin hakkının verilmesi. Pandemiyle sağlık çalışanlarının bir ülke için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Artık sağlık çalışanlarının yüzünü güldürme vakti geldi. Sağlık emekçilerinin yıllardır çözüm bekleyen, pandemi süreciyle de katlanan sorunlarını çözmek için Hükümetin önünde büyük bir fırsat var. 6. Dönem Toplu Sözleşme Masası çözüm masası olmalıdır” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: 6. Dönem Toplu Sözleşme Büyük Fırsat

Yaklaşık 2 yıl boyunca sağlık emekçilerinin büyük özveriyle çalıştıklarını kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, “Bir ülke için sağlık çalışanlarının ne kadar önemli olduğunu artık herkes çok iyi kavradı. Fedakârca çalışan sağlık emekçileri canlarından vazgeçerek bu ülkenin geleceği için çalıştı. Artık onların hakkını ödeme vakti geldi” şeklinde konuştu.

Pandemi şartlarına ilave olarak, döner sermaye adaletsizliği ve enflasyon karşısında eriyen maaşlarla sağlık çalışanlarının büyük mağduriyet yaşadığını söyleyen Barutcu, tüm bu mağduriyetlerin giderilmesi için masada mücadele vereceklerini bildirdi. 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin sağlık emekçilerinin hakkını ödemek için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Barutcu,” Sağlık çalışanları artık haksızlık ve adaletsizliğe mahkûm edilemez.  Masada sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Sinop Şube Başkanı Açıkgöz: Sahanın Gerçeklerini Herkes Biliyor

Yeniden Şube Başkanı seçilen Ramazan Açıkgöz, “Bugüne kadar sahada hep sağlık emekçilerinin yanında yer aldık. Bundan sonra da yer almaya devam edeceğiz. Sahanın sorunlarını ve bu sorunların çözümsüz olmadığını biliyoruz. Sahanın gerçeklerini bizler kadar Hükümet de biliyor. Sağlık çalışanlarının haklarının verilmesi için daha fazla geç kalınmamalıdır” dedi.

Sağlık-Sen Sinop Şubesi’nin yönetimi, şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Ramazan Açıkgöz, Şube Başkanvekili Barbaros Mehmet Şengün, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Ekiz, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Dodurgalı, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Semral Dinçel, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Recep Demirel, Eğitim ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yavuz Çalışkan.

PAYLAŞ :