ŞUBE BAŞKANIMIZDAN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI...
03 Aralık 2015, Perşembe

  Sağlık-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Gününü kutladı.   

Bolatçı konuşmasında, günün temel amacının engellilerle ilgili toplumsal farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi 

Türkiyede toplam nüfusun yaklaşık ’ ünü oluşturan 8,5 milyon insanın engelli olduğuna dikkat çeken Bolatçı, her on kişiden birinin fiziksel, zihinsel veya duygusal bozukluklar nedeniyle engelli olduğunu belirtti.

Bolatçı, konuşmasında şunlara yer verdi:

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellileri sahiplenme ve topluma kazandırma gayretleri gün geçtikçe artmaktadır. Fakat yeterli düzeye ulaşmamıştır. Engellilerin toplumsal yaşama her alanda tam ve eşit katılımın sağlanmasına yönelik çalışmalar yapmak devletin, toplumun diğer kesimlerin ve sivil toplum örgütlerinin ortak görevi olduğu unutulmamalıdır. Engellilere acıyarak, ya da onlara bakıp duygulanarak sorunlarını çözemeyiz. Engelli çalışanlarımızın mağdur olmalarını önlemek için onlara yardımcı olmalıyız.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası olarak; engellilerimize manevi destek sağlamak, engellileri ve ailelerini hakları konusunda aydınlatmak, yasal sorunları olan ve haklarını savunamayan çalışanlarımıza yol göstermek, onları ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirmek. Sivil toplum örgütü Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası olarak toplumu engelliler hakkında bilgilendirmek için çalışmalar yapmak, sorunların çözümü için projeler üretip hayata geçirmek amacıyla gerekli kişi, kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmak amaçlarımız arasındadır.

Bolatçı, son olarak; temennimiz güzel çalışmalara imza atmak ve engellilerin sorunlarını aşmaları konusunda katkıda bulunmak. Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını savunmaya devam edeceğiz ve bu yolda herkesi bize destek vermeye davet ediyoruz. Düşüncelerde, gönüllerde engelsiz, bir hayat yaşanması dileğiyle tekrardan tüm engellilerin Dünya Engelliler Gününü kutluyorum ve herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. (3 Aralık 2015)

 

Sağlık-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı

                                                                                         Erdal BOLATÇI

PAYLAŞ :